Gå till innehåll
Skövde Flygklubb
Skövde Flygklubb

Publicerad: 2022-12-02

Senast uppdaterad: 2023-04-25

Författare: Skövde Flygklubb

nyhangar
duoihangar

Falköping - Vad nu?

From. 1 april 2023 har Skövde Flygklubb flyttat sin verksamhet till Falköping flygplats. Detta är nu en helt ny epok för klubben som vi hoppas ska föras med någonting positivt för skövdes medlemmar, men även Falbygdens FKs medlemmar. Skövdes verksamhet kommer vara i sammarbete med Falbygdens Flygklubb där vi delar på verksamheten i form av flygplan men även arbete med t.,ex. vinschning, gräsklippning m.m.
Vi är alltså två stycken separata flygklubbar med gemensam verksamhet.

Falköping håller till i de södra byggnaderna av "plattan", medans SFK nu har en hangar i samma byggnad som flygledartornet. Detta är Kinnarps gamla hangar och rymmer samtliga av klubbens flygplan men även de flesta av de privatas flygplan. I anslutning till hangaren finns även ett klubbutrymme med ett "uppehållsrum", 4 st mindre rum, toaletter, dusch, pentry. I de mindre rummen kommer klubbens kontor för främst, kassör, ordförande, segelflygchef, skolchef m.m. ha sina utrymmen. I ett annat rum ska det kunnas hållas teoripass för skolning, condor simulator samt våningsängar kommer även installeras i något av rummen.

SFK har tillsammans med Falbygdens FK tagit fram gemesamma råd och anvisningar, och vi delar numera verksamhet i större utsträckning. Bl.a. har det tagits fram en kommunikationscentral för att möjliggöra kommunation mellan klubbar men även mer praktiskt inom klubbarna.

Den största fördelen för oss medlemmar inom SFK (men även Falbygden) är fördelningen av arbetet. Denna säsongen kommer Skövde bemanna vinsch m.m. på Lördagar och Falbygdens på Söndagar. Detta gör att vi endast behöver bemanna vinschen hälften av gångerna mot innan.