Gå till innehåll
Skövde Flygklubb
Skövde Flygklubb

Tävling

Tävling

Tävling görs främst i hastighetsmomentet. Det handlar om att flyga en längre sträcka och piloten med snabbast tid runt vinner.

Skövde FK tävlar på flera nivåer. Just nu har vi representanter på internationella tävlingar, främst JVM & JEM. Men vi har även flera piloter som flyger både SM, DM, JSM och HDI Safe Skies.
HDI - är en tävling som handlar om att lära sig tävla och förstå hur tävling går till. Detta är ett väldigt bra sätt att börja sin tävlingskarriär på inom segelflyget.

RST
RST är en nationell tävling som pågår i hela Sverige hela året om.Det finns flera olika tävlingsmoment som gör att tävlingen anpassar sig till samtliga piloter på olika nivåer. Några av de moment som finns är; Höjdmoment, Hastighetsmoment, Distansmoment, Segelflygkombination och Ackumulerad Distans. RST motiverar och skapar mål för samtliga segelflygare.

Knistad Trophy
Klubbens egna tävling som är för alla som tävlar för Klass 2. Här vinner den pilot med högst poäng.

Klubbkampen
Tävlingen för samtliga medlemmar i klubben. Här flyger nycertinnehavare och även den bästa piloten. Vinnaren är den i klubben med flest poäng.

Landningstävling
Detta är en pricklandningstävling som handlar om att landa så nära nollinjen som möjligt. Lägst poäng vinner!
Denna version görs även för ungdomar (14-20) där de först får mötas först på UDM sedan kvalificeras till USM. Detta är ett bra sätt för segelflygande ungdomar att knyta sina första kontakter utanför klubben.

Bilder från JSM, SM, DM Västra

OLC Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. & WeGlide Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Detta är tävlingar med samma princip som RST fast internationellt.