Gå till innehåll
Skövde Flygklubb
Skövde Flygklubb

Publicerad: 2022-12-28

Senast uppdaterad: 2023-05-17

Författare: Skövde Flygklubb

Du kan även kontakta:
presentkort@skovdeflygklubb.se

Presentkort/ Prova-på

Har du någon gång drömt om att flyga och testa dina egna vingar, eller är du sugen på att skaffa ett certifikat? Detta är första steget.

Att segelflyga skapar minnen för livet. Skövde Flygklubb erbjuder presentkort som du kan ge bort till en familjevän eller en annan kompis. Vi flyger även för events som möhippor och svensexor.
I ett presentkort får du upplevelsen att testa en vinschstart med ett av klubbens tvåsitsiga flygplan. Beroende på vädret och uppåtvindar kan flygningen variera olika länge.

Upplevelsen innehåller 3 steg:
Det första som händer är att du som passagerare får träffa pilot och genomför en enklare briefing för att du som passagerare ska få reda på de säkerhetsbestämelser som gäller för dig som passagerare.
Därefter kommer flygningen genomföras och efter flygningen sker en debriefing om du t.ex. skulle vilja testa och flyga mer? Kanske är detta första steget till ett flygcertifikat?

Du kan även göra en prova-på utbildning där du får en kväll och gör de första stegen till ett flygcertfikat för att du ska kunna göra ett inledande beslut om du skulle vilja fortsätta att segelflyga. Detta är perfekt för dig som vill lära dig mer om just segelflygning men kanske inte riktigt helt bestämt dig än.
I denna kurs lär du dig hur du inleder en sväng, går ut ur en sväng och får känna på mer av hur en landning går till.

En presentkortsstart: 800kr, (drop-in start: 500kr)

En prova-på kväll(ar), provkurs etapp 1: 2500kr

Ansökan om presentkort/ prova - på: